موسسه نیکوکاری و خوداتکایی توانمندان آسیب دیده مجذوم- تاریخچه موسسه
درآمدی بر تاسیس و بنیانگذاری موسسه حمایت از آسیب دیدگان مجذوم ( محام)

حذف تصاویر و رنگ‌ها

هنوز هم از شنیدن نامش ترس را با تمام وجود حس می‌کنند؛ حتی خانواده‌ها به محض مبتلاشدن یکی از اعضا، او را طرد می‌کنند، چه رسد به جامعه! زمانی به خاطر هراس و نبود درمان مناسب، به اجبار جایی خارج از شهر در انزوا زندگی می‌کردند. امروز اما آنها را در جامعه و در بین مردم عادی نگه می‌دارند؛ گرچه هنوز هم همان هراس و ناآگاهی در مواجهه با آنها به چشم می‌خورد.8 بهمن روز جهانی مبارزه با «جذام» است؛ بیماری‌ای که آنچنان که می‌گویند و شنیده‌ایم وحشتناک نیست و قطعاً درمان آن از برخی از بیماری‌هایی که امروز گریبان‌گیر جامعه است راحت‌تر است، ولی به خاطر تصورات ذهنی که به سال‌های دور مربوط می‌شود، مبتلایان به آن همچنان با مشکلات زیادی روبرو هستند و چه مشکلی بزرگتر از طردشدن از خانواده و جامعه! تعدادی از بیماران مبتلا به جذام با آن که اکنون کاملاً بهبود یافته‌اند، برای اینکه از سوی خانواده و اطرافیان طرد نشوند با نزدیک‌ترین افراد خانواده از جمله همسر و فرزندان در مورد بیماری خود صحبتی نمی‌کنند؛ زیرا بسیاری از آن‌ها تجربه خوبی از بیان این موضوع ندارند و گاه به خاطر نوع واکنش همسایگان مجبور شده‌اند تمام زندگی خود را در منطقه‌ای که سال‌ها در آن سکونت داشته‌اند، رها کنند و به شهرهای بزرگتر مهاجرت کنند تا در بین جمعیتی که آنان را نمی‌شناسد، گم شوند.
در این راستا خیرینی که در جهت زدودن افکار اشتباه درباره مجذومین پا به عرصه فعالیت های انسان دوستانه گذاشته بودند، پس از مدتها فعالیت دریافتند برای بهره‌مندی از یاری و مشارکت حداکثری نیک اندیشان، جهت خدمت به مجذومین شفایافته، خانواده‌های بی‌سرپرست و ایتام آنان، چاره‌ای جز فعالیت سازمان‌یافته در قالب موسسه‌ای مردم نهاد وجود ندارد. نتیجه این تفکر، تمرکز حمایت از مجذومین در موسسه محام( موسسه حمایت از آسیب‌دیدگان مجذوم) بود که از سال ١٣٨٠و به شماره  
ثبت ١٣٣٢٣به عنوان سازمانی مردم نهاد با اخذ مجوز از وزارت کشور، فعالیت خود را آغاز نموده است . این موسسه تا سال 1383 فاقد مکان بود و کارها و جلسات آن  در خانه ی مدیرعامل که خود نیز یکی از بیماران بود ، برگزار می گردید. در سال 1383 شهرداری مکانی را به صورت رهن در اختیار موسسه گذاشت که در حال حاضر این موسسه با یاری خداوند تعداد 120 بیمار به همراه خانواده هایشان ( حدود 500 نفر ) را تحت پوشش دارد. و تاکنون نیز به دستاوردها و توفیقاتی مطابق با اهداف دست یافته است.


 
نشانی مطلب در وبگاه موسسه نیکوکاری و خوداتکایی توانمندان آسیب دیده مجذوم:
http://mahamcharity.ir/find-1.56.10.fa.html
برگشت به اصل مطلب